13 ting man alltid bør oppbevare på badet

Oppbevaring på bad

Badet er en viktig del av husstanden, og det er viktig å ha essensielle ting tilgjengelig for å gjøre morgen- og kveldsrutinene smidige og vellykkede. Her er en liste over 12 ting som alltid bør oppbevares på badet ditt.

Se også: Slik låner man til oppussing av bad.

1. Tannbørste og tannkrem

Tannbørsten er ditt viktigste verktøy for å opprettholde god munnhygiene. Bytt tannbørste hver 3-4 måned for å opprettholde effektiv rengjøring. I tillegg er det viktig å bruke fluortannkrem som bidrar til å beskytte tennene mot karies og styrker emaljen.

2. Håndklær

Ha alltid flere håndklær tilgjengelig på badet, spesielt hvis du deler badet med andre i husstanden. Velg håndklær som er myke og absorberende. Mikrofiberhåndklær er også en god investering da de tørker raskt og tar mindre plass.

3. Kontaktlinser

For de som bruker kontaktlinser, er det viktig å ha både ekstra linser og linsevæske tilgjengelig på badet. Kontaktlinser gir korreksjon av synet uten bruk av briller, og det finnes også fargelinser med styrker som lar deg endre øyenfargen på en naturlig måte. Uansett om du bruker vanlige kontaktlinser eller fargelinser med styrker, er det viktig å være forberedt på å bytte ut eller ta ut linsene når som helst. Derfor er det smart å ha disse oppbevart på badet sammen med de andre toalettartiklene dine.

4. Hårføner

En hårføner er et praktisk verktøy for å tørke håret raskt etter dusj eller vask. Velg en hårføner med justerbar varme- og hastighetsinnstillinger, slik at du kan tilpasse den til din hårtype og stylingbehov.

5. Hårbørste eller kam

Uansett om du har kort eller langt hår, er en pålitelig hårbørste eller kam uunnværlig for å holde håret ryddig og stylet. Velg en børste eller kam som passer til din hårtekstur og unngå å børste vått hår, da det kan føre til skade og knekt hårstrå.

6. Sminke og sminkespeil

For de som bruker sminke, er det lurt å ha en godt organisert sminkekolleksjon på badet. Invester i kvalitetsprodukter og hold det ryddig og rene. Et sminkespeil med god belysning, for eksempel et forstørrelsesspeil eller et speil med LED-lys, vil gjøre påføringen enklere og mer nøyaktig.

7. Hånd- og kroppssåpe

Hold hånd- og kroppssåpe i nærheten av vasken for rask og enkel rengjøring av hendene og kroppen. Velg såpe som passer til din hudtype og unngå såper med sterke kjemikalier som kan tørke ut huden.

8. Førstehjelpsutstyr

Ha alltid et grunnleggende førstehjelpsutstyr på badet med bandasjer, plaster, antiseptisk middel og andre nødvendige medisiner for småskader eller uventede situasjoner. Sørg for at førstehjelpsutstyret er godt merket og at alle i husstanden vet hvor det befinner seg.

9. Toalettpapir

Dette er en selvfølgelig ting, men det er viktig å alltid ha ekstra toalettpapir tilgjengelig på badet for å unngå ubehagelige situasjoner. Oppbevar toalettpapiret i en tørr og hygienisk beholder.

10. Renholdsmidler

Hold rengjøringsmidler, kluter og svamper lett tilgjengelig for å opprettholde et rent og hygienisk bademiljø. Rengjør jevnlig baderomsflater, servant, speil og dusjkar for å unngå oppbygging av smuss og bakterier.

11. Toalettbørste

En toalettbørste er essensiell for å holde toalettet rent og hygienisk. Velg en toalettbørste med en myk bust som er effektiv til å fjerne smuss uten å skade toalettskålen. Bytt ut børstehodet regelmessig for å opprettholde god hygiene.

12. Håndkrem

Etter håndvask er det viktig å tilføre fuktighet til hendene for å unngå tørre og sprukne hender. Ha en god håndkrem tilgjengelig på badet og bruk den regelmessig.

13. Dusjsåpe og sjampo

Ha alltid dusjsåpe og sjampo som passer til din hud- og hårtype. Velg produkter som er skånsomme mot huden og unngå såper og sjampoer med sterke parfymer eller kjemikalier som kan forårsake irritasjon.