Nytt toalett: Priser, guide og tips (juni 2024)

Har du planer om å få bygget et nytt toalett i boligen, hytta eller arbeidsplassen?

Da har du kommet til riktig sted.

Når det kommer til å bygge et nytt toalett i hjemmet eller på en arbeidsplass, er det flere viktige faktorer å vurdere for å sikre at prosjektet blir vellykket. I denne omfattende artikkelen vil vi dykke dypt inn i prosessen med å bygge et nytt toalett, og utforske de ulike aspektene som påvirker kostnader, installasjon og valg av toalettdesign.

Først vil vi gi en detaljert oversikt over de potensielle kostnadene forbundet med å bygge et nytt toalett. Dette inkluderer prisen på materialer, arbeidskostnader og eventuelle uforutsette utgifter som kan oppstå. Vi vil også vurdere hvordan ulike toalettmodeller og designvalg kan påvirke den totale prisen på prosjektet.

Videre vil vi diskutere installasjonsprosessen, fra forberedelse av området til tilkobling av vann og avløp. Vi vil gi innsikt i de vanligste utfordringene og beste praksiser for en problemfri installasjon.

Til slutt vil vi utforske de forskjellige typene toaletter som er tilgjengelige på markedet, inkludert tradisjonelle toaletter med lavt skyll, vannbesparende modeller, vegghengte toaletter, og moderne bideter. Vi vil se på fordeler og ulemper med hvert design, og hvordan de passer inn i forskjellige romstørrelser og interiørstiler.

Lysten på pristilbud på renovering av bad, eller å sette opp nytt toalett? Da anbefaler vi at du bruker oss i Pusseoppbad1 – for å få tre gode tilbud. Helt uforpliktende.

Få 3 tilbud på oppussing av bad!

Du fyller ut din informasjon – og vi gjør jobben for deg.
Det tar bare ett minutt, og så kontakter vi deg med tilbud omgående!

Nytt toalett – Dette må du tenke på (2024)

Modernisering av toaletter i Norge

I Norge ser vi en økende trend mot modernisering av toaletter, både i private hjem og offentlige bygninger. Dette innebærer en overgang fra eldre, mindre effektive modeller til nyere, mer vannbesparende og estetisk tiltalende alternativer.

Moderne toaletter kan bidra til å redusere vannforbruket, noe som er viktig i et miljøperspektiv, og de kan også tilføre et bad et mer oppdatert og rent utseende. Når du velger å modernisere toalettet ditt, er det viktig å vurdere både funksjonalitet og design.

Ulike typer toalett

Markedet tilbyr en rekke toalettmodeller, inkludert:

  • Standard gulvstående toaletter: Disse er vanlige i de fleste norske hjem og er enkle å installere og vedlikeholde.
  • Vegghengte toaletter: Disse bidrar til et mer moderne utseende og er enklere å rengjøre rundt. De krever imidlertid en sterkere veggkonstruksjon for installasjon.
  • Kompakte toaletter: Ideelle for små bad eller toalettrom.
  • Bideter og toaletter med innebygd bidet-funksjon: Disse blir mer populære og tilbyr økt hygiene.
  • Høyeffektive toaletter: Designet for å bruke mindre vann per skyll, noe som er bra for miljøet og vannregningen.

Rørsystemet ditt spiller inn på mulighetene du har

Ditt eksisterende rørsystem kan begrense eller utvide valgmulighetene for nytt toalett. Eldre rørsystemer kan kanskje ikke støtte noen av de nyere, mer vannbesparende toalettmodellene. Det kan være nødvendig å oppgradere rørene for å installere enkelte typer toaletter, spesielt vegghengte modeller som krever en solid ramme for støtte. Det er viktig å konsultere med en rørlegger for å forstå hvilke modeller ditt eksisterende rørsystem kan støtte.

Hvor god plass har du på badet?

Størrelsen på badet ditt vil også spille en stor rolle i valget av toalett. For mindre bad kan kompakte eller vegghengte toaletter være ideelle, da de tar opp mindre plass og kan gjøre rommet føles større. I større bad har du mer frihet til å velge blant ulike modeller og størrelser. Pass på å måle det tilgjengelige området nøye før du bestemmer deg for et toalett, slik at du kan sikre at det passer komfortabelt og gir tilstrekkelig plass for enkel bruk.

Få 3 tilbud på oppussing av bad!

Du fyller ut din informasjon – og vi gjør jobben for deg.
Det tar bare ett minutt, og så kontakter vi deg med tilbud omgående!

Pris – dette koster et flunkende nytt toalett i 2024

Når man skal kjøpe og installere et helt nytt toalett, er det viktig å forstå at kostnadene kan variere betydelig avhengig av flere faktorer. Som ekspert på området, kan jeg bekrefte at prisene på toaletter i Norge spenner fra rimelige, grunnleggende modeller til avanserte, høyteknologiske alternativer, med tilsvarende varierende kostnader for installasjon.

Toaletter helt ned til 1500 kroner (uten installasjon)

På det rimeligste enden av skalaen, kan standard gulvstående toaletter koste fra rundt 1 500 til 3 000 norske kroner. Disse grunnleggende modellene er ofte tilstrekkelige for de fleste husholdninger og er relativt enkle å installere. Installasjonskostnadene for slike toaletter ligger vanligvis mellom 1 000 og 2 500 kroner, avhengig av kompleksiteten av jobben og om det kreves noen justeringer av eksisterende rørsystem.

For de som ønsker et mer moderne utseende eller spesielle funksjoner, som vegghengte toaletter eller de med innebygd bidet-funksjon, kan prisene øke betydelig. Vegghengte toaletter kan koste mellom 4 000 og 10 000 kroner, mens prisen på installasjon kan være høyere, rundt 3 000 til 5 000 kroner, på grunn av behovet for sterkere veggkonstruksjoner og potensielt mer omfattende rørarbeid.

Hva med avanserte, japanske toaletter med oppvarmet sete?

Avanserte toaletter med høyteknologiske funksjoner som selvrensende overflater, integrerte bideter eller oppvarmede seter kan koste alt fra 10 000 til 25 000 kroner. Disse toalettene krever ofte spesialiserte installasjonstjenester som kan drive installasjonskostnadene enda høyere, noen ganger opptil 7 000 kroner eller mer.

I tillegg til selve toalettet og installasjonskostnadene, er det andre faktorer som kan påvirke den totale prisen. For eksempel, hvis det er nødvendig å oppgradere eller endre det eksisterende rørsystemet, vil dette øke kostnadene. Videre kan valg av tilleggsutstyr som toalettseter av høyere kvalitet, trykkplater eller spesielle skyllingssystemer også legge til ekstra utgifter.

Norges mest populære leverandører av toaletter (2024)

Her er en oversikt over tre anerkjente leverandører i Norge som selger og installerer toaletter, med en detaljert beskrivelse av hver.

Gustavsberg Norge AS

Gustavsberg, en del av Villeroy & Boch-gruppen, er en velkjent leverandør av baderomsutstyr i Norge. De er spesielt kjent for sine innovative og høykvalitets toaletter. Gustavsberg tilbyr et bredt spekter av toalettmodeller, inkludert vegghengte og gulvstående alternativer, med et fokus på skandinavisk design og funksjonalitet.

Deres toaletter er designet for å være både vannbesparende og brukervennlige. I tillegg til å selge toaletter, tilbyr Gustavsberg også profesjonelle installasjonstjenester, noe som sikrer at deres produkter blir installert med høyeste standard.

Comfort

Comfort-kjeden, med flere butikker spredt over hele Norge, er kjent for sitt brede utvalg av baderomsprodukter, inkludert et stort utvalg av toaletter.

De tilbyr alt fra standardmodeller til avanserte toaletter med ekstra funksjoner som bidet-funksjonalitet og miljøvennlige løsninger. Comfort legger stor vekt på kundeservice, og deres erfarne medarbeidere kan gi råd og veiledning om valg av toalett, samt sørge for profesjonell installasjon.

MegaFlis

MegaFlis er en av Norges ledende forhandlere av fliser og baderomsutstyr, inkludert et bredt utvalg av toaletter. De er kjent for å tilby produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. MegaFlis tilbyr en rekke toaletter, fra enkle og rimelige modeller til mer luksuriøse alternativer.

Med et sterkt fokus på kundetilfredshet, tilbyr MegaFlis også veiledning og installasjonstjenester gjennom et nettverk av anbefalte håndverkere.

Bademiljø

Bademiljø, en annen stor aktør i det norske markedet, tilbyr et omfattende utvalg av toaletter og baderomsinnredning. De har et stort fokus på kvalitet og design, og tilbyr alt fra tradisjonelle toaletter til moderne, vegghengte modeller.

Bademiljø tilbyr også fullservice-løsninger som inkluderer både salg og installasjon, noe som gir en sømløs kjøpsopplevelse for kundene.

VVS Eksperten

VVS Eksperten er en kjede som består av over 200 VVS-bedrifter over hele Norge. De tilbyr et bredt utvalg av toaletter, inkludert både standard og høyteknologiske løsninger.

VVS Eksperten er kjent for sin fagkunnskap og evne til å tilby skreddersydde løsninger basert på individuelle kundenes behov. Deres medlemsbedrifter kan tilby både salg og installasjon av toaletter, noe som sikrer fagmessig utførelse og høy kundetilfredshet.

Det skal også nevnes at mange av de ovenstående leverandørene kan hjelpe til med totaloppussing av bad.

Slik erstatter du et gammelt toalett (instruksjonsvideo)Installasjon av nytt toalett – gjøre jobben selv eller stole på fagfolk?

Det å installere et toalett kan virke som en overkommelig oppgave for den ivrige gjør-det-selv-entusiasten, men det er flere viktige grunner til hvorfor denne jobben ofte er best overlatt til profesjonelle håndverkere.

For det første krever installasjon av toaletter en nøyaktig forståelse av både rørleggerarbeid og sanitærinstallasjoner. Feil under installasjonsprosessen kan føre til alvorlige problemer, som vannlekkasjer, som kan forårsake omfattende vannskader på hjemmet ditt. Disse reparasjonene kan ofte være langt dyrere enn kostnaden for profesjonell installasjon.

En annen viktig faktor er sikkerhet. Feilaktig installasjon kan medføre risiko ikke bare for vannskader, men også for sanitære problemer. En dårlig installasjon kan lede til dårlig tetting og kanskje til og med tilbakeslag av avløpsvann, noe som kan utgjøre betydelige helsefarer.

I tillegg er det viktig å vurdere garantier og forsikringskrav. Mange produsenter av toaletter krever at installasjonen utføres av en lisensiert fagperson for at garantien skal være gyldig. Å installere toalettet selv kan invalidere denne garantien, noe som kan være kostbart hvis det oppstår problemer i fremtiden.

Når det er sagt, er det mulig for en dyktig gjør-det-selv-entusiast å installere et toalett selv, spesielt hvis de har noen grunnleggende kunnskaper om rørlegging. Det krever nøye forberedelse, riktig verktøy og en grundig forståelse av prosessen. Det er essensielt å følge produsentens instruksjoner til punkt og prikke og å ta hensyn til alle byggeforskrifter og standarder. Det er også viktig å teste toalettet grundig etter installasjonen for å sikre at det ikke er noen lekkasjer og at alt fungerer som det skal.

Til tross for muligheten for selvinstallasjon, anbefales det sterkt å ansette en profesjonell. En erfaren rørlegger vil ikke bare sikre at toalettet installeres korrekt og sikkert, men de vil også kunne raskt identifisere og løse eventuelle problemer som oppstår under installasjonen. Dette gir deg som huseier en ekstra trygghet og sikkerhet, og sikrer at ditt nye toalett fungerer effektivt og problemfritt i årene som kommer.

Det er mulig å installere et toalett selv, men det er også mange gode grunner til å overlate denne oppgaven til fagfolk. Profesjonell installasjon sikrer ikke bare en korrekt og sikker installasjon, men beskytter også mot fremtidige problemer og opprettholder garantier og forsikringsdekning.

Gode artikler du kan ta en titt på

Kjøpe nytt toalett: Ofte stilte spørsmål

Hva er de viktigste faktorene å vurdere når jeg kjøper et nytt toalett?

Når du skal kjøpe et nytt toalett, er det viktig å vurdere flere faktorer for å sikre at du gjør det rette valget for ditt hjem.

Dette inkluderer toalettets design (f.eks. gulvstående eller vegghengt), størrelsen og formen på toalettet, vannbesparende egenskaper, og typen av skyllingssystem.

Det er også viktig å tenke på komfort og høyde, samt tilgjengelig plass på badet. I tillegg bør du vurdere toalettets materialkvalitet og om det kommer med en god garanti.

Hvor mye koster det vanligvis å installere et nytt toalett?

Kostnaden for å installere et nytt toalett i Norge kan variere, avhengig av flere faktorer som toalettets type og kompleksiteten av installasjonsarbeidet. I gjennomsnitt kan du forvente å betale mellom 1 000 og 5 000 norske kroner for installasjonen.

Denne prisen kan øke hvis det er nødvendig med ekstra rørleggerarbeid, eller hvis du velger et mer komplekst toalettsystem, som et vegghengt toalett, som krever ekstra arbeid for installasjon.

Er det nødvendig å ansette en profesjonell rørlegger for å installere toalettet, eller kan jeg gjøre det selv?

Selv om det er mulig å installere et toalett selv hvis du har grunnleggende rørleggerferdigheter og riktig verktøy, anbefales det sterkt å ansette en profesjonell rørlegger. Dette sikrer at toalettet installeres korrekt og i samsvar med alle relevante byggeforskrifter.

En profesjonell installasjon bidrar også til å opprettholde produktgarantien og sikrer at toalettet fungerer effektivt og sikkert. Feil installasjon kan føre til problemer som vannlekkasjer, som kan være kostbare å reparere og kan forårsake betydelig skade på hjemmet ditt.