Mikrosement bad – Pris og full guide i 2024

Er du på utkikk etter prisen på å legge mikrosement på badet ditt?

Det skal vi hjelpe deg med.

I en verden hvor boliginnredning stadig søker etter unike og holdbare løsninger, har mikrosement raskt blitt et populært valg for baderomsoppussing. Denne artikkelen tar for seg kostnadene ved å pusse opp badet med dette fleksible og estetisk tiltalende materialet. Mikrosement tilbyr en sømløs og moderne finish, med en holdbarhet og stil som kan tilpasses enhver smak.

Vi vil utforske hvordan mikrosement kan transformere et baderom fra det ordinære til det ekstraordinære, samtidig som vi gir et detaljert overblikk over de forskjellige kostnadsfaktorene. Fra materialkostnader og arbeidsutgifter til forberedelse og etterbehandling, vil vi gi deg innsikten du trenger for å vurdere om mikrosement er det riktige valget for ditt baderomsprosjekt.

Få 3 tilbud på oppussing av bad!

Du fyller ut din informasjon – og vi gjør jobben for deg.
Det tar bare ett minutt, og så kontakter vi deg med tilbud omgående!

Prisen på mikrosement for bad i 2024

Mikrosement på bad

Mikrosement har i de senere år vunnet popularitet som et ideelt materiale for baderomsoppussing. Denne fine sementbaserte belegningen, kjent for sin slitestyrke og allsidighet, tilbyr en unik blanding av estetikk og funksjonalitet. Som en ekspert på området, vil jeg gå inn på detaljene rundt kostnadene ved å bruke mikrosement i baderomsrenoveringer, og hvordan ulike faktorer påvirker totalprisen.

Men hva er prisen på mikrosement for bad?

Først og fremst er det viktig å forstå at prisen for å legge mikrosement varierer, avhengig av en rekke faktorer. En viktig faktor er arealet som skal dekkes.

Mikrosement selges og påføres per kvadratmeter, og prisen kan variere fra rundt 800 til 2000 norske kroner per kvadratmeter, avhengig av produktkvalitet og kompleksiteten i arbeidet. For et gjennomsnittlig baderom på 10 kvadratmeter, kan man dermed forvente en grunnpris på mellom 8 000 og 20 000 kroner bare for materialet.

Hva med arbeidskostnaden?

Arbeidskostnadene for påføring av mikrosement er også en betydelig faktor. Dette er et spesialisert håndverk som krever erfaring og presisjon, og arbeidskostnadene vil derfor speile dette.

En profesjonell flislegger kan ta mellom 300 og 700 kroner per kvadratmeter for påføring, noe som kan bringe den totale kostnaden for et standard bad til mellom 11 000 og 27 000 kroner, eksklusiv eventuelle tilleggskostnader.

Forarbeid må til

Det er også viktig å vurdere forarbeidets natur. Forberedelse av underlaget, som kan innebære utjevning og grunning, er essensielt for et vellykket resultat. Ujevne eller skadede underlag kan kreve ekstra arbeid, noe som potensielt kan øke kostnadene.

Videre, hvis badet krever spesielle tilpasninger eller designelementer, som integrerte vasker eller nisjer, vil dette også påvirke prisen.

En annen faktor er finish og fargevalg. Mikrosement kommer i en rekke farger og teksturer, og noen spesialfarger eller -finisher kan ha høyere priser.

I tillegg kan kostnaden øke hvis det er behov for flere lag med mikrosement for å oppnå ønsket utseende eller tykkelse.

Pris på etterbehandling

Det er også viktig å inkludere kostnaden for forsegling og etterbehandling.

Mikrosement trenger en høykvalitets forsegler for å sikre vannmotstand og holdbarhet, spesielt i et fuktig miljø som et baderom. Kvaliteten på forsegleren og antall påførte lag kan påvirke både kostnadene og levetiden til mikrosementbelegget.

Få 3 tilbud på oppussing av bad!

Du fyller ut din informasjon – og vi gjør jobben for deg.
Det tar bare ett minutt, og så kontakter vi deg med tilbud omgående!

Ønsker du å spare penger på å legge mikrosegment? Slik kan du gjøre jobben selv:Er det lurt å legge mikrosment på badet selv?

Det å legge mikrosement selv kan være en utfordrende, men givende DIY-prosjekt for de som ønsker å oppdatere sitt baderom med en moderne og stilfull finish.

Mikrosement, en sementbasert coating som tilbyr en slitesterk og sømløs overflate, er blitt et populært valg for mange huseiere som søker en industriell estetikk kombinert med praktisk funksjonalitet. Jeg vil utforske fordeler, ulemper og nøkkelpunkter i prosessen med å legge mikrosement selv.

bad med mikrosement pris

Fordeler

 1. Kostnadsbesparelser: Ved å gjøre arbeidet selv, kan du spare betydelige kostnader som ellers ville ha gått til profesjonell arbeidskraft.
 2. Tilpasning: DIY-ruten gir deg full kontroll over prosjektet, fra fargevalg til finish, og lar deg tilpasse utseendet til dine eksakte preferanser.
 3. Læringsopplevelse: For de som nyter hjemme-forbedringsprosjekter, tilbyr dette en utmerket mulighet til å lære en ny ferdighet.

Ulemper

 1. Teknisk Ferdighet: Mikrosement krever en jevn og nøye påføring, og små feil kan lett bli synlige. Uten erfaring kan resultatet bli ujevnt og mindre estetisk tiltalende.
 2. Tidkrevende: Prosessen kan være tidkrevende, spesielt for nybegynnere, og krever mye forberedelse og tålmodighet.
 3. Risiko for Feil: Feil under påføring eller forsegling kan føre til problemer som sprekker, fuktighetsproblemer eller ujevn overflate.

Slik gjør du det – fra A til Å

 1. Forberedelse: Grunnleggende forberedelse innebærer rengjøring og utjevning av overflaten som skal dekkes. Mikrosement kan påføres de fleste overflater, men de må være rene, tørre og fri for støv.
 2. Grunning: Påfør en egnet primer for å sikre god heft.
 3. Blanding: Bland mikrosementen nøye i henhold til instruksjonene. Feil blandingsforhold kan påvirke kvaliteten på det endelige resultatet.
 4. Påføring: Mikrosement påføres i tynne lag med en sparkel. Påfør flere lag, og la hvert lag tørke godt mellom påføringene.
 5. Polering: Etter at mikrosementen er fullstendig tørr, kan overflaten pusses lett for en glattere finish.
 6. Forsegling: Til slutt, forsegle overflaten for å gjøre den vannbestandig og mer slitesterk.

For de som vurderer å legge mikrosement selv, er det viktig å veie fordeler mot ulemper og vurdere eget ferdighetsnivå og tålmodighet. Nøyaktighet og omhu i hvert trinn er nøkkelen til et vellykket resultat. Det kan også være nyttig å øve på en liten, skjult del eller et prøvestykke før man tar fatt på hele baderomsprosjektet. Det å utføre prosjektet selv kan gi stor tilfredsstillelse, men det krever en grundig forståelse av prosessen og en villighet til å møte potensielle utfordringer underveis.

Få 3 tilbud på oppussing av bad!

Du fyller ut din informasjon – og vi gjør jobben for deg.
Det tar bare ett minutt, og så kontakter vi deg med tilbud omgående!

Ulike leverandører – svært ulike priser

Ønsker du å spare penger på å legge mikrosement på bad?

Da har vi løsningen for deg.

Når det kommer til å legge mikrosement på badet, er det viktig å sikre at arbeidet utføres av fagfolk med riktig erfaring og ekspertise. I denne sammenhengen tilbyr Pusseoppbad1 en ideell løsning gjennom vår anbudstjeneste, spesielt utformet for å koble huseiere med kvalifiserte håndverkere.

Eksperter på oppussing av bad

Hos Pusseoppbad1 er vi anerkjente eksperter på området for badrenovering, og vi forstår de unike utfordringene og kravene som kommer med å jobbe med mikrosement. Vårt mål er å gjøre prosessen med å finne den rette fagpersonen for ditt prosjekt så enkel og effektiv som mulig.

Ved å benytte vår anbudstjeneste, kan du enkelt sende inn en uforpliktende og gratis søknad via vår nettside. Du trenger bare å fylle ut noen grunnleggende detaljer om ditt prosjekt, slik som størrelsen på badet, dine spesifikke behov og ønsker, samt eventuelle andre viktige aspekter av oppussingsarbeidet.

Fullstendig gratis og effektiv anbudstjeneste

Etter at søknaden din er mottatt, vil vi i Pusseoppbad1 behandle informasjonen og koble deg med opptil tre forskjellige tilbud fra håndverkere som er spesialister på legging av mikrosement. Disse tilbudene er nøye utvalgt for å sikre at de møter våre høye standarder for kvalitet og pålitelighet. Dette betyr at du kan sammenligne priser, tjenester og tidligere kundeanmeldelser før du tar en informert beslutning om hvem som skal gjennomføre jobben.

Ved å benytte Pusseoppbad1 sin anbudstjeneste, sikrer du ikke bare at badet ditt blir renovert med høyeste standard, men du sparer også tid og ressurser. Vi tar oss av det tunge løftet ved å finne kvalifiserte håndverkere, slik at du kan fokusere på de andre aspektene ved ditt oppussingsprosjekt. Med vår ekspertise og omfattende nettverk av fagfolk, er Pusseoppbad1 din ideelle partner for å transformere ditt baderom med den elegansen og holdbarheten som mikrosement tilbyr.

Mikrosegment på bad – er det verdt prisen?

Som en ekspert på området, kan jeg bekrefte at å velge mikrosement for ditt baderomsoppussingsprosjekt kan være en investering verdt prisen, gitt visse forhold og preferanser. Denne type sement tilbyr en unik kombinasjon av estetikk, holdbarhet og allsidighet, noe som gjør det til et stadig mer populært valg for moderne baderom.

En av de primære fordelene med mikrosement er dens sømløse og moderne utseende. Det gir et rent og sammenhengende utseende som kan tilpasses i et bredt spekter av farger og finisher. Dette gjør det mulig for huseiere å skape et skreddersydd utseende som kan passe inn i ethvert designkonsept. Videre er mikrosement ekstremt slitesterkt og vannbestandig, noe som er essensielt i et baderomsmiljø. Dens motstandsdyktighet mot fuktighet, mugg og riper betyr at det kan holde seg vakkert og funksjonelt i mange år.

Når det gjelder kostnader, er mikrosement generelt dyrere enn tradisjonelle fliser i innkjøp og installasjon. Men denne høyere initialkostnaden kan være berettiget av materialets lange levetid og lave vedlikeholdsbehov. I motsetning til fliser, er det ingen fuger som krever rengjøring eller kan samle skitt og mugg, noe som gjør det til et mer hygienisk valg for baderom.

Alternativene til denne sementtypen inkluderer tradisjonelle keramiske fliser, marmor, og vanlig maling. Mens keramiske fliser er et rimeligere alternativ, kommer de med utfordringen av fuger som krever regelmessig vedlikehold. Marmor, på den annen side, tilbyr en luksuriøs finish, men til en betydelig høyere pris og med større vedlikeholdsbehov. Vanlig maling kan være et budsjettvennlig alternativ, men det mangler holdbarheten og det sømløse utseendet som mikrosement tilbyr.

Samlet sett, hvis budsjettet tillater det, kan mikrosement være en utmerket investering for ditt baderom. Den tilbyr en langvarig løsning med et estetisk tiltalende utseende som kan tilpasses dine spesifikke designbehov. Det er imidlertid viktig å veie kostnadene mot dine personlige preferanser, den ønskede levetiden på oppussingen, og sammenligne med andre tilgjengelige alternativer før du tar en endelig avgjørelse.

Ofte stilte spørsmål

Er mikrosement vanntett og egnet for bruk i våtrom som bad?

Ja, mikrosement er høyt verdsatt for sin vannmotstand og er derfor meget egnet for bruk i våtrom som bad. Den sømløse overflaten, uten fuger, gjør den ideell for å hindre vanninntrengning.

Det er imidlertid viktig at mikrosementen påføres korrekt og forsegles på riktig måte for å opprettholde dens vanntette egenskaper over tid.

Hvor holdbart er mikrosement i et baderomsmiljø?

Mikrosement er kjent for sin holdbarhet, spesielt i baderomsmiljøer. Det er motstandsdyktig mot riper, slitasje, og fuktighet, noe som gjør det til et ideelt valg for et rom som er utsatt for daglig bruk og fuktige forhold.

Riktig vedlikehold, som regelmessig rengjøring og unngåelse av sterke kjemikalier, vil bidra til å bevare mikrosementens utseende og funksjonalitet i mange år.

Hva er kostnaden for å installere mikrosement på badet sammenlignet med tradisjonelle fliser?

Generelt er denne type sement dyrere å installere enn tradisjonelle fliser. Dette skyldes ofte de spesialiserte ferdighetene som kreves for å påføre og forsegle mikrosement korrekt.

Mens innkjøpskostnaden for materialene kan være sammenlignbar med høykvalitets fliser, er det arbeidskostnadene som ofte gjør mikrosement dyrere. Imidlertid, gitt mikrosements lange levetid og lave vedlikeholdskrav, kan den langsiktige kostnaden vise seg å være kostnadseffektiv sammenlignet med fliser, som kan kreve mer vedlikehold og tidligere utskifting.