Lån til oppussing av bad – Dine muligheter sammenlignet

Lån til oppussing av bad

Å pusse opp badet kan være en av de mest kostbare hjemmeoppgraderingene du kan gjøre. Det kan være en investering i både ditt velvære og verdien av hjemmet ditt.

Men å finansiere et badoppussingsprosjekt kan være utfordrende for mange. Hvis du ikke har tilstrekkelige midler til å betale for oppussingen, kan et lån være en god løsning for å hjelpe deg med å få det badet du alltid har ønsket deg.

I denne artikkelen vil vi utforske ulike alternativer for lån til å pusse opp badet ditt, for å hjelpe deg med å finne den beste finansieringsløsningen for dine behov og budsjetter.

Søk om lån til oppussing her

Visste du at du enkelt kan sammenligne tilbud fra opp til 26 banker når du vurderer å låne penger til å pusse opp? Lendo sin tjeneste for sammenligning av oppussingslån er både gratis og uforpliktende.

Annonselenke. Eksempel: Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341

Dine lånemuligheter

Du har flere muligheter til å finansiere et nytt bad gjennom lån. Her er de ulike formene for lån som du kan søke om ved oppussing:

 1. Bruke kredittkort
 2. Forbrukslån
 3. Øke boliglånet

Bruke kredittkort på det nye badet

Å bruke et kredittkort til å betale for oppussing av badet kan være en praktisk og rask måte å få finansiering på, spesielt hvis oppussingsprosjektet er mindre omfattende. Imidlertid er det noen viktige faktorer å vurdere før du bestemmer deg for å bruke et kredittkort til å finansiere oppussingen av badet ditt.

Først og fremst har kredittkort vanligvis høyere rente enn andre lånemuligheter som forbrukslån og boliglån. Hvis du ikke kan betale hele saldoen innen rentefri nedbetalingstid, kan du ende opp med å betale mye mer i renter over tid.

Videre har kredittkort vanligvis en lavere kredittgrense enn andre lånemuligheter, noe som betyr at du kanskje ikke kan dekke alle kostnadene ved å pusse opp badet ditt. Hvis du må bruke flere kredittkort for å dekke alle kostnadene, kan det føre til at du ender opp med høyere renter og mer gjeld.

Til slutt, hvis du velger å bruke et kredittkort for å finansiere oppussingen av badet ditt, må du være disiplinert med å betale ned gjelden din i tide. Å ha høy kredittkortgjeld kan påvirke kredittscoren din negativt og gjøre det vanskeligere for deg å få lån eller kreditt i fremtiden.

Så, selv om kredittkort kan være en rask og enkel finansieringsløsning for mindre oppussingsprosjekter, bør du nøye vurdere kostnadene og risikoene før du bestemmer deg for å bruke det som en primær finansieringskilde for et større prosjekt som oppussing av badet ditt.

Eksempel på med finansiering med kredittkort

Tabellen nedenfor viser totalkostnad ved å bruke kredittkortet til å betale oppussing av bad.

Forbehold:

 • 18% rente.
 • 5 års nedbetalingstid.
LånebeløpMånedlig betalingTotalt tilbakebetalt
200 000 kr4 841 kr290 460 kr
300 000 kr7 262 kr435 720 kr
400 000 kr9 683 kr581 040 kr

Kilde: Finansduden.no oversikt over kredittkort

Ta forbrukslån ved oppussing

Forbrukslån kan være en god finansieringsløsning for å pusse opp badet ditt, spesielt hvis du trenger et større lånebeløp. Det er imidlertid noen viktige faktorer å vurdere før du velger å bruke et forbrukslån til å finansiere oppussingen av badet ditt.

Først og fremst, som med alle lån, vil du måtte betale renter på forbrukslånet. Renten på forbrukslån kan variere avhengig av faktorer som kredittscore og lånebeløp. Det er derfor viktig å shoppe rundt og sammenligne forskjellige tilbud fra forskjellige långivere før du bestemmer deg for en låneavtale.

Videre, på grunn av høyere renter på forbrukslån sammenlignet med for eksempel boliglån, kan kostnadene ved å ta opp et forbrukslån for å pusse opp badet ditt være høye. Det er viktig å sørge for at du har råd til å betale tilbake lånet og at det ikke vil føre til økonomiske vanskeligheter i fremtiden.

Det kan også være lurt å vurdere alternativer til forbrukslån, som refinansiering eller boliglån. Refinansiering kan hjelpe deg med å redusere den månedlige betalingen og rentekostnadene over tid, mens et boliglån kan gi deg en lavere rente og større lånebeløp, men vil kreve at du har egenkapital i hjemmet ditt.

Til slutt, hvis du velger å ta opp et forbrukslån for å pusse opp badet ditt, er det viktig å være disiplinert med å betale tilbake lånet i tide. Dette vil bidra til å unngå sen betaling avgifter og redusere risikoen for å ende opp med høy kredittkortgjeld som kan påvirke kredittscoren din negativt.

Alt i alt kan forbrukslån være en god finansieringsløsning for å pusse opp badet ditt, men det er viktig å nøye vurdere kostnadene og risikoene før du tar opp et slikt lån.

Eksempel på lånekostnad ved forbrukslån

Tabellen nedenfor viser totalkostnad ved bruk av forbrukslån til oppussing.

Forbehold:

 • 11% rente.
 • 5 års nedbetalingstid.
LånebeløpMånedlig betalingTotalt tilbakebetalt
200 000 kr4 440 kr266 400 kr
300 000 kr6 661 kr399 660 kr
400 000 kr8 882 kr532 920 kr

Kilde: Finansduden.no oversikt over forbrukslån

Øke boliglånet for å pusse opp badet

Å bruke boliglån til å finansiere oppussingen av badet ditt kan være en smart finansieringsløsning, spesielt hvis du ønsker å gjøre større oppussingsprosjekter og trenger et større lånebeløp. Det er imidlertid noen faktorer du bør vurdere før du tar opp et boliglån for å finansiere oppussing av badet ditt.

Først og fremst kan et boliglån tilby lavere rente enn forbrukslån eller kredittkort, siden boliglån er sikret med eiendommen din. Dette betyr at långiveren din har sikkerhet i eiendommen din som de kan ta pant i hvis du ikke betaler tilbake lånet ditt. På grunn av dette, kan boliglån være en rimeligere finansieringsløsning på lang sikt.

Imidlertid, å bruke boliglån til å finansiere oppussing av badet ditt betyr at du låner penger mot hjemmet ditt, og hvis du ikke betaler lånet tilbake, kan du risikere å miste hjemmet ditt. Det er derfor viktig å være forsiktig og bare ta opp et boliglån du har råd til å betale tilbake over tid.

Det er også viktig å være klar over at boliglån kan ha lengre tilbakebetalingsperioder, noe som betyr at du vil betale renter over en lengre periode enn med et forbrukslån eller kredittkort. Dette kan øke de totale kostnadene ved lånet over tid.

Til slutt, før du tar opp et boliglån for å finansiere oppussing av badet ditt, bør du vurdere andre alternativer, som refinansiering eller å spare opp penger til prosjektet. Refinansiering kan hjelpe deg med å redusere den månedlige betalingen og rentekostnadene over tid, mens å spare opp penger kan gi deg mer økonomisk fleksibilitet og unngå gjeldsbelastning.

Alt i alt kan boliglån være en god finansieringsløsning for å pusse opp badet ditt, men det er viktig å nøye vurdere kostnadene og risikoene før du tar opp et slikt lån, og sørge for at du har råd til å betale tilbake lånet over tid.

Eksempel på lånekostnad ved økt boliglån

Tabellen nedenfor viser totalkostnad ved å øke boliglånet til oppussing.

Forbehold:

 • 3% rente.
 • 5 års nedbetalingstid.
LånebeløpMånedlig betalingTotalt tilbakebetalt
200 000 kr3 605 kr216 300 kr
300 000 kr5 407 kr324 420 kr
400 000 kr7 210 kr432 540 kr

Kilde: Finansduden.no oversikt over boliglån

Hvilket type lån bør jeg velge til oppussingen?

Tabellen nedenfor sammenligner ulike lånetypene med forbehold om:

 • 5 års nedbetalingstid.
 • 300 000 kr i lånesum.
 • Normale rentesatser for boliglån, forbrukslån og kredittkort.
LånetypeRenteMånedlig betalingTotalt tilbakebetalt
Forbrukslån11%6 661 kr399 660 kr
Boliglån3%5 392 kr323 520 kr
Kredittkort18%7 729 kr463 740 kr

Kilde: Finansduden.no (Rentesatser – alle lånetyper)

Som tabellen viser, vil det totale beløpet som må tilbakebetales være høyest for kredittkortlånet og lavest for boliglånet.

Det er viktig å merke seg at de faktiske rentesatsene og betingelsene vil variere avhengig av individuelle faktorer som kredittscore og kredittverdighet, og det kan være lurt å undersøke flere alternativer før man tar opp et lån.

Oppsummert så ser vi at det å øke boliglånet sitt som oftest er det smarteste å gjøre når man skal låne til oppussing av bad.